Kapusta i grzyby to podstawowe składniki świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny i świąteczny sposób połączyć te dwa składniki z makaronem łazanka
Składniki:
1. Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g
2. kapusta kiszona – 500g
3. grzyby suszone – 50g
4. cebula – 2 szt.
5. masło – 2 łyżki
6. pieprz ziołowy – 1 płaska łyżeczka
7. sól, pieprz czarny do smaku
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.
Average Rating