Sałatka meksykańska to niezwykłe połączenie smaków. Jest dobrym pomysłem na spotkanie z przyjaciółmi, jak i dodatkiem do obiadu. Przepis szybki i nieskomplikowany
Składniki:
3 kabanosy
2 czerwone papryki
1 papryczka chili
4 ogórki konserwowe
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
300 g sera żółtego
sól, pieprz, czerwona papryka ostra
2 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
Kabanosy, ser żółty, ogórki, paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę odsączamy na sitku, dodajemy do sałatki. Papryczkę chili bardzo drobno siekamy.
Dodajemy sól, pieprz do smaku. Ważne jest, aby do sałatki dodać dużo czerwonej ostrej papryki. Całość mieszamy z majonezem.
Sałatkę można podawać z opiekaną bagietką z masłem ziołowym. Można ja również podawać zawiniętą w placki tortilla.
Average Rating