Na śniadanie zazwyczaj jemy kanapki, są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Czas jednak zerwać z tym przyzwyczajeniem i przyrządzić coś innego, a jednocześnie równie smacznego i szybkiego. My zdradzamy Wam przepis na lekkostrawną sałatkę
Składniki:
– makaron ryżowy – 250 g
– majonez – 250 g
– pomidor – 3 szt.
– ogórek zielony – 1 szt.
– rzodkiewka – 1 pęczek
– szczypiorek – 1 pęczek
– sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. Ogórki i rzodkiewki trzemy na tarce w grube oczka. Pomidory kroimy w kostkę, a szczypior siekamy. Wszystkie składniki wkładamy do miseczki. Następnie mieszamy wszystko z majonezem. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu do smaku.
Average Rating