Grillowane szaszłyki z krewetkami, warzywami i ananasem
Czas czytania:1 min

Grillowane szaszłyki z krewetkami, warzywami i ananasem

0 0

Szaszłyki to prosty i smaczny sposób na próbowanie przeróżnych połączeń warzyw, mięs oraz warzyw. Danie to najczęściej składa się z drobiu, karkówki lub ryby nabitej na szpikulec w towarzystwie dodatków. Jeżeli jednak chcemy poczuć się jak prawdziwi mistrzowie grillowania, warto wypróbować przepis na grillowane szaszłyki z krewetkami, warzywami i ananasem z dodatkiem sosu z linii bardzo ostrych Carolina Reaper. To niecodzienne połączenie na pewno pokochają wszyscy fani orientalnie ostrych smaków!

Czy w letnie dni może być coś lepszego niż posiłki na świeżym powietrzu? Sezon grillowy trwa w najlepsze, więc w towarzystwie pięknej pogody możemy upiec na grillu wszystko to, na co mamy ochotę.

Sos Carolina Reaper Roleski Naszą propozycją na taki obiad sąszaszłyki z krewetek i warzyw z dodatkiem ananasa i sosu Carolina Reaper. To danie rodem z Azji, gdzie królują niecodzienne połączenia smaków słodkich z ostrymi. Papryczka Carolina Reaper to prawdziwy żniwiarz ostrości, a sos o tej samej nazwie od Roleski trzykrotnie przebija ostrość jednego z najpopularniejszych ostrych sosów – Trinidad Scorpion. Sos Carolina Reaper z linii sosów bardzo ostrych nie zawiera glutenu, konserwantów oraz GMO. Sos doskonale dopełnia nie tylko więc grillowe potrawy, ale również świetnie sprawdza się jako piekielnie ostry dodatek do szarpanej wołowiny lub burgera. Spróbujcie, a pokochacie!

Grillowane szaszłyki z krewetkami, warzywami i ananasem

Składniki (10 szaszłyków) :

◦ 20 krewetek surowych, oczyszczonych i obranych

◦ 1/2 ananasa

◦ 1 cebula czerwona

◦ 2 szalotki

◦ 1 papryka czerwona

◦ 1 papryka zielona

◦ 1 papryka żółta

◦ kilka łyżek oleju

◦ 100 ml sosu sojowego

◦ 1/2 łyżeczki chili

◦ sól, pieprz

◦ sos Carolina Reaper Roleski

◦ limonki do podania

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki dokładnie myjemy i suszymy, obieramy cebulę.
  2. Papryki, ananasa i cebule kroimy w mniejsze kawałki, przekładamy do miski razem z krewetkami. Mieszamy z olejem, sosem sojowym i chili. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie nacieramy i odstawiamy do lodówki do zamarynowania na 1 godz.
  3. Składniki nadziewamy na metalowe szaszłyki w dowolnej kolejności i grillujemy kilka minut z każdej strony (na patelni grillowej lub w piekarniku).
  4. Podajemy z ostrym ostrym sosem Carolina Reaper i skrapiamy sokiem z limonki. Smacznego!
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Jak pielęgnować twarz? Niewiele osób zwraca uwagę na etapy pielęgnacyjne, a to bardzo ważne
Next post Prezent dla noworodka. Co podarować maluszkowi?