Danie w kilka minut? Szaszłyki! Aby je przygotować, wystarczy pokroić ulubione składniki i naprzemiennie nadziać je na szpikulec. Takie smakołyki można piec, smażyć lub grillować, a na końcu maczać z lubością w różnego rodzaju sosach i dipach. W przypadku dodatków do szaszłyków – faworytem jest musztarda stołowa BIO Roleski, która nada aromatycznej wyrazistości każdej potrawie
Szaszłyk to danie, które składa się z kawałków różnego rodzaju mięs przekładanych warzywami – najczęściej cebulą, papryką, pieczarką czy pomidorem. Oprócz klasyki, tę potrawę często uzupełnia się również serami czy różnego rodzaju owocami. W rodzinie szaszłyków istnieją również wersje wegańskie, gdzie alternatywą dla mięsa jest tofu, halloumi bądź inne bezmięsne produkty. Naszą propozycją wzbogaconą o Musztardę Stołową BIO Roleski jest mix szaszłyków z piersi kurczaka, rostbefu wołowego, karkówki wieprzowej, kolorowych papryk i cebuli. Sama Musztarda Stołowa BIO od Roleski to delikatny smak łagodnej odmiany białej gorczycy oraz wyrazisty aromat ekologicznego octu spirytusowego zamknięty w aksamitnej konsystencji sosu. Musztarda została stworzona z naturalnych, certyfikowanych składników – nie zawiera sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku, konserwantów oraz glutenu, co stanowi gwarancję smaku w zgodzie z naturą, która zadowoli każdego. Ekologiczna Musztarda Stołowa to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju szaszłyków, żeberek, karkówki czy kiełbasy, która. Aby wypróbować jej aksamitny i delikatny smak w połączeniu z mięsem oraz warzywami, warto przygotować mix szaszłyków z dodatkiem musztardy stołowej Roleski BIO. Te danie na pewno zachwyci niejednego miłośnika mięsa oraz grillowanych warzyw.
Składniki:
- 300g fileta z piersi kurczaka
- 300g rostbefu wołowego
- 300g karkówki wieprzowej
- czerwona papryka
- żółta papryka
- zielona papryka
- czerwona cebula
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- musztarda stołowa BIO Roleski
Sposób przygotowania:
- Warzywa kroimy na nieduże kawałki podobnej wielkości.
- Mięso oczyszczamy, osuszamy i kroimy na nieduże kawałki.
- Umieszczamy kawałki mięsa oraz warzywa w osobnych miskach i każdą porcję doprawiamy odrobiną oliwy oraz solą i pieprzem.
- Nadziewamy na patyczki naprzemiennie kawałki mięsa oraz warzywa.
- Grillujemy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub grillu tradycyjnym po kilka minut z każdej strony – aż mięso i warzywa się zarumienią.
- Serwujemy z dodatkiem musztardy. Smacznego!
Average Rating