Grillowane mięsa najlepiej smakują z sałatką. Mieszanka rukoli, pora i pomidorków koktajlowych z sosem winegret tworzy smaczną kompozycję
Składniki:
– 1 por
– 3 garście rukoli
– 5 plastrów ananasa konserwowego
– 10 sztuk pomidorków koktajlowych
– parmezan
Sos winegret – składniki:
– 1 łyżka musztardy
– 50 ml octu winnego
– 50 ml oleju
– 100 ml soku z ananasa (z puszki)
– 1 łyżeczka cukru
– ½ łyżeczki soli
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Wykonanie:
Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa, pomidorki koktajlowe i wymieszać. Sałatkę polać obficie sosem winegret, na wierzch zetrzeć parmezan.
Average Rating