Sałatka makaronowa „koktajl z krewetek”

Sałatka makaronowa „koktajl z krewetek”

0 0

Przedstawiamy przepis na sałatkę makaronową z krewetkami, która zachwyci swoim smakiem najbardziej wybrednych smakoszy

Składniki:

Makaron Pióra Lubella (1 op.)

Sałata lodowa (1 szt.)

Krewetka koktajlowa (300g)

Awokado (2 szt.)

Pomidorki cherry (100g)

Majonez (100 ml)

Ketchup (4 łyżki)

Sos Tabasco

Sól, pieprz , sok z cytryny

Sałatka najlepiej będzie się prezentowała w kieliszkach do koktajli lub przezroczystych niedużych szklaneczkach.

Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg zaleceń producenta na opakowaniu, pilnując by był al dente. Następnie odlewamy i hartujemy zimną wodą.

Sałatę lodową szatkujemy, tak by powstały długie niteczki. Z majonezu, ketchupu i kilku kropel tabasco przygotowujemy sos i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Awokado obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny by nie ściemniało.

Na dno kieliszka układamy warstwę siekanej sałaty, na to makaron. Następną warstwę stanowi awokado. Na awokado układamy wartę sosu oraz rozmrożone krewetki. Każdy kieliszek można udekorować naciętym pomidorkiem i założonym na rant kieliszka .

Jeśli posiadamy można dołożyć koktajlową parasolkę.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Rukola – smacznie i zdrowo na talerzu
Next post Sałatka ze szpinakiem