Polecamy przepis na sałatkę ze szpinakiem, którą możesz wziąć na lunch do pracy. Sałatka ma niepowtarzalny smak, a do tego jest bardzo pożywna
Składniki:
250g Makaronu Międzybrodzkiego pierożek
200g młodych liści szpinaku
100g sera żółtego twardego
3 jajka ugotowane na twardo
50g łuskanych orzechów włoskich
3 łyżki majonezu
100ml jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku
7-8 pomidorków koktajlowych
pieprz grubo mielony do smaku
Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odcedzamy i hartujemy. Jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy wyciśnięty czosnek i wykładamy wszystko na patelnię. Całość lekko podgrzewamy, ale uważamy by nie doprowadzić do wrzenia. Szpinak dokładnie myjemy i dokładamy do sosu. Do potrawy dodajemy makaron, mieszamy całość i układamy na talerz. Potrawę dekorujemy startym, żółtym serem. Układamy cząstki ugotowanego jajka, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i orzechy włoskie. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Average Rating