Zapiekane kanapeczki z rukolą

Zapiekane kanapeczki z rukolą

0 0

Choć tegoroczny karnawał świętujemy zgoła inaczej, niż w poprzednich latach, szybkie menu na domówkę w okrojonym gronie przyda się zawsze. Dla znudzonych rollsami czy warzywnymi tartaletkami, przygotowaliśmy zapiekane bagietki. Są błyskawiczne w przygotowaniu, a do tego pyszne – połączenie gruszki, sera halloumi oraz świeżej rukoli to strzał w dziesiątkę

Zapiekane kanapeczki z rukolą, gruszką i serem halloumi

Składniki:

bagietka

kilka łyżek oliwy

100 g Rukoli marki Eisberg

2 średnie gruszki

225 g sera halloumi

łyżka masła klarowanego do smażenia

garść orzechów włoskich

kilka łyżeczek konfitury z borówek

Przygotowanie:

Bagietkę pokroić pod skosem na kromki. Polać je odrobiną oliwy i ułożyć na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Ser halloumi pokroić w plastry i usmażyć na maśle z obydwu stron na złoty kolor (najlepiej na patelni grillowej). Gruszki umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na plasterki. Na grzankach ułożyć gruszki oraz ser, wstawić na około 5-10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Po wyjęciu grzanki posypać świeżą rukolą i posiekanymi orzechami, można też dodać konfiturę z borówek.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Sposoby na przytulne wnętrze – porady architekta
Next post SPA w dobie pandemii, czyli: DIY Home SPA!