Śledzie z żurawiną

Śledzie z żurawiną

0 0

Śledzik idealnie pasuje do świątecznego menu. My proponujemy go w wersji z orzeźwiającą żurawiną i z dodatkiem suszonych pomidorów, cebuli, gałązek rozmarynu oraz cytryny. Palce lizać!

Składniki (2 porcje):
• 2 śledzie matias (około 200 g)
• ⅓ szklanki żurawiny KRESTO
• 4 pomidory suszone
• ¼ małej cebuli, np. czerwonej
• 2 łyżki oleju spod pomidorów suszonych
• 2 ćwiartki cytryny
• gałązki rozmarynu

Wykonanie:
1. Żurawinę zalej wodą i odstaw na 30 minut. Po tym czasie odsącz wodę.
2. Śledzie pokrój w mniejsze cząstki. Ułóż na 2 talerzach. Posyp żurawiną.
3. Pomidory pokrój w kostkę. Posyp nimi śledzie.
4. Cebulę pokrój bardzo cienko i posyp nimi śledzie.
5. Całość posyp rozmarynem i skrop olejem.
6. Podawaj z cząstkami cytryny.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Choinka z makiem
Next post Jak umilić dziecku oczekiwanie na Święta?