Kieszonki z kurczaka

Kieszonki z kurczaka

0 0

Mięso drobiowe jest świetnym materiałem na dania nadziewane. Smaczne, dietetyczne i szybkie

Składniki:

– 2 piersi z kurczaka

– 4 duże pieczarki

– ser żółty

– cebula

– przyprawy

-1 kg ziemniaków ze skórką, małych, pokrojonych na ćwiartki
– 2 łyżki oliwy lub oleju
– zioła prowansalskie
– płatki chilli
– pieprz
– sól morska

Sposób przygotowania:

Filety nacinamy tak, aby powstały kieszonki. Pieczarki podsmażamy z cebulką, a ser ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Farsz studzimy i faszerujemy nim kieszonki. Pierś spinamy wykałaczką, przyprawiamy, smarujemy jajkiem i obsypujemy bułką tartą. Kieszonki smażymy na małym ogniu ok. 30 minut.

Pokrojone ziemniaki wsypujemy do miski, posypujemy ziołami, chilli i solą, skrapiamy oliwą lub olejem i dokładnie mieszamy. Wykładamy na dużą blachę i pieczemy ok. 30 min w piekarniku nastawionym na 190ºC.

Świetnie smakuje z surówką z kapusty pekińskiej.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Pory w kubraczku z szynki
Next post Karnawałowe rzęsy