Muffiny z czarnymi oliwkami i parmezanem

Muffiny z czarnymi oliwkami i parmezanem

0 0

Przekąska na domówkę? Wytrawne muffiny z Oliwkami krojonymi czarnymi OLE! i z parmezanem – spraw kulinarną niespodziankę znajomym. Przygotuj wytrawne muffiny, które wykonasz w nieco ponad pół godziny.

Muffiny z czarnymi oliwkami OLE! i parmezanem

Składniki:

  • 380g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150g Czarnych oliwek krojonych OLE!
  • 50g świeżo startego parmezanu
  • 2 jajka
  • 250ml mleka
  • 130g roztopionego masła
  • garść liści bazylii
  • po 1 łyżce posiekanego rozmarynu oraz ziół prowansalskich
  • sól, pieprz

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem, oliwkami, startym parmezanem i ziołami. W drugiej misce łączymy jajka z mlekiem. Dodajemy stopione, zimne masło. Mieszamy i dodajemy do suchej masy. Mieszamy i przekładamy do foremki na muffiny (ciasto powinno zajmować ok. 3/4 wysokości wgłębienia). Pieczemy ok 20min do suchego patyczka- nie za długo, aby muffiny nie były suche.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post <strong>Mieszkanie dla małych zwierząt domowych – klatki i akcesoria</strong>
Next post <strong>Przekąski parówkowe z różnych stron świata</strong>