Składniki:
- 2 półbagietki
- 250 g małych pieczarek
- Sól, pieprz
- Oliwki zielone drylowane Ole!
- Masło ziołowo-czosnkowe (gotowe lub ½ kostki masła połączone z garścią świeżo posiekanych ziół, solą, pieprzem oraz 2 ząbkami czosnku)
- Ser żółty w kostce
- Świeże listki tymianku
Dodatkowo ulubione sosy, np.:
- Ketchup
- Majonez/ sos aioli
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na plasterki. Smażymy na łyżce masła, na koniec dodając sól i pieprz.
Bagietki kroimy na pół, smarujemy masłem ziołowo-czosnkowym. Pieczarki układamy na bagietkach. Całość posypujemy oliwkami, listkami tymianku i dużą ilością startego sera. Zapiekamy do momentu kiedy ser będzie zarumieniony. Podajemy na ciepło z ulubionymi sosami.
Average Rating