Marka Hellmann’s, uwielbiana przez miłośników wyjątkowego smaku majonezu, właśnie prezentuje swoje produkty w nowej odsłonie. Wzrok konsumentów będą przyciągać nowe słoiki i widniejące na nich etykiety. Jeszcze mocniej wybrzmią największe zalety marki – ponad 100-letnie doświadczenie w pracy nad recepturą, niezwykle bogaty smak i wyjątkowa kremowość. Czas na kanapki z pysznie kremowym majonezem Hellmann’s!
Kusząco smaczny, wyjątkowo kremowy od ponad 100 lat
Historia marki sięga 1913 roku, kiedy to mieszkający w Nowym Jorku Richard Hellmann zaczął sprzedawać w swoich delikatesach sos oparty na domowej recepturze żony, Margaret. Richard oznaczył lubiany przez konsumentów i zyskujący popularność majonez niebieską kokardką, która stała się symbolem jakości i do dzisiaj widnieje na etykietach produktu.
W ciągu 110 lat pracy nad recepturą marka Hellmann’s stworzyła bogatą w smaku i wyjątkowo kremową kompozycję. Jej sekretem jest m.in. doskonała jakość składników, takich jak jaja z chowu na wolnym wybiegu czy olej rzepakowy pochodzący ze zrównoważonych upraw. Dzięki długoletniemu doświadczeniu oraz unikalnej technologii ubijania dziś majonezy Hellmann’s zdobywają serca miłośników pysznego jedzenia bogatym, wyjątkowo kremowym smakiem.
Kremowe kanapki, czyli Hellmann’s inspiruje!
Na śniadanie, przekąskę, szybki lunch do pracy czy kolację – aż 97% Polaków nie wyobraża sobie dnia bez kanapek1. Jednak wiele osób mierzy się z monotonią tego codziennego posiłku, poszukując nowych pomysłów na przygotowanie go. Dlatego Hellmann’s wkracza w 2024 rok z inspiracjami na pyszne kremowe kanapki urozmaicone smakiem kultowego, kremowego majonezu.
Produkty Hellmann’s są idealnie dopasowane do preferencji Polaków: Majonez Babuni charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem, podczas gdy Majonez Original ma bardziej kwaśny profil. Tym, co łączy obydwa warianty, jest wysoka jakość składników użytych do ich produkcji i wyjątkowa kremowość. Znajdziemy w nich jaja z chowu na wolnym wybiegu i pochodzący ze zrównoważonych upraw olej rzepakowy, dzięki czemu są one źródłem kwasów tłuszczowych Omega 3. Co ważne, produkty nie zawierają konserwantów.
Składniki wysokiej jakości sprawiają, że majonezy Hellmann’s nadają wyjątkowy smak nawet najprostszym potrawom. Czy to na śniadanie, obiadokolację czy wieczorne spotkanie z przyjaciółmi – Hellmann’s pomoże przygotować kanapki, sałatki oraz dania na ciepło o unikalnym, kremowym charakterze.
1 źródło: Top dish in Poland Research, IPSOS, June 2023
Kremowa kanapka z indykiem
Składniki
chleb żytni na zakwasie, kromki
4 sztuki
pieczony indyk
100 gramów
Majonez Hellmann’s Babuni
80 gramów
roszponka
40 gramów
liście rukoli
10 gramów
pomidorki koktajlowe
140 gramów
kiełki buraka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej patelnię grillową lub opiekacz, opiecz w nim pieczywo.
Krok 2
Posmaruj majonezem podgrzane na grillu kromki chleba.
Krok 3
Na dwie kromki chleba nałóż roszponkę i rukolę, następnie plastry indyka i pokrojone pomidorki koktajlowe. Na wierzch dodaj kiełki.
Krok 4
Tak przygotowane kanapki przykryj pozostałymi dwoma kromkami chleba posmarowanymi majonezem.
Kanapka z łososiem
Składniki
filet z łososia
2 sztuki
oliwa z oliwek
1 łyżka
sól i pieprz do smaku
1 szczypta
sok z cytryny
1 łyżeczka
świeży koperek
1 łyżeczka
ciabatta kromki
2 sztuki
Majonez Hellmann’s Babuni
4 łyżki
liście sałaty
4 sztuki
ogórek
0.5 sztuki
drobno posiekana czerwona cebula
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej grill lub patelnię na średnim ogniu. Posmaruj filety z łososia oliwą z oliwek, dopraw solą, pieprzem, skórką z cytryny, sokiem z cytryny i suszonym (lub świeżym) koperkiem. Umieść filety skórą do dołu na grillu lub patelni i grilluj je przez około 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będą ugotowane i będą łatwo łuszczyć się widelcem. Gdy łosoś będzie już ugotowany, zdjąć go z ognia i odstaw na chwilę.
Krok 2
Przekrój ciabattę lub bagietkę na pół, tak aby kawałki chleba nie rozdzieliły się całkowicie (tworząc kieszeń) i posmaruj wnętrze obfitą ilością majonezu Hellmann’s. Ułóż liście sałaty i filety z łososia na majonezie. Dodaj plasterki ogórka, czerwoną cebulę, koperek lub kiełki do smaku.
Krok 3
Podawaj natychmiast z ulubionym dodatkiem, takim jak frytki, sałatka coleslaw lub zwykła zielona sałata.
Kanapka z awokado
Składniki
kromki pieczywa na zakwasie
2 sztuki
ser gouda
2 plastry
awokado
0.5 sztuki
ogórek
4 plastry
jajko
1 sztuka
jarmuż
2 listków
Majonez Hellmann’s Babuni
2 łyżki
kiełki lucerny
1 garść
sól i pieprz do smaku
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw ugotuj jajka na twardo. W tym celu umieść jajka w garnku, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do niskiego i gotować przez 9 do 12 minut. Wyjmij jajko, pozwól mu ostygnąć w zimnej wodzie, a następnie pokrój obrane jajko na plasterki. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2
W międzyczasie można również gotować jarmuż (użyj tylko liści i usuń twardą łodygę) w gorącej wodzie przez kilka minut, aby zmiękł na tyle, aby można go było ugryźć. Możesz również skropić kapustę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, aby dodać jej dodatkowego smaku.
Krok 3
Lekko opiecz dwie kromki ulubionego chleba (w tosterze lub na patelni), a następnie posmaruj jedną z nich majonezem. Na wierzchu ułożyć plasterki ogórka, kiełki, jajko, awokado, plasterki sera i jarmuż. Na wierzchu ułożyć drugą kromkę chleba posmarowaną majonezem.
Average Rating