Zastanawiasz się, co podać na obiad? Wypróbujcie nasz przepis na penne volcano
Penne volcano – składniki dla 4 osób:
400 g makaronu rurka skośna Arrighi
50g kaparów Ponti
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
1 papryczka peperoncino (posiekane)
1 gałązka posiekanego rozmarynu
1 puszka krojonych pomidorów Valfrutta 400g
80 g tartego sera Pecorino
świeża bazylia
sól i pieprz
Penne volcano – sposób przygotowania:
Ugotuj makaron al dente. Na oliwe zeszklij kapary i posiekaną papryczkę peperoncino z rozmarynem. Dodaj pomidory krojone, dopraw solą i pieprzem i duś kilka minut. Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem, bazylią i połową Pecolino. Podawaj udekorowane bazylią i posypane pozostałym Pecorino.
Average Rating