Muffinki czekoladowe z cukierkami z Mieszanki Wedlowskiej
Czas czytania:1 min

Muffinki czekoladowe z cukierkami z Mieszanki Wedlowskiej

0 0

Wielkanocny czas pełen jest słodkich chwil w gronie najbliższych. Na smakowanie świątecznych smakołyków czekają szczególnie dzieci, które nie przepadają za typowymi ciastami. E.Wedel proponuje muffinki czekoladowe z ulubionymi cukierkami z Mieszanki Wedlowskiej, które będą doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wypieków i z pewnością zasmakują najmłodszym oraz wszystkim amatorom czekolady Wedel.

Muffinki czekoladowe – składniki:

  • 2 jajka
  • 160g cukru
  • 16g cukru waniliowego
  • 125g masła
  • 200ml mleka 3,2%
  • 40g Kakao ciemnego z Ghany E.Wedel
  • 300g maki
  • 10g proszku do pieczenia
  • 5g sody
  • 100g czekolady gorzkiej lub mlecznej E.Wedel
  • 100g cukierków z Mieszanki Wedlowskiej
  • 12 sztuk kolorowych papilotek do foremek

Liczba porcji: 12
Czas przygotowania: 40 minut
Czas oczekiwania: 40 minut

Muffinki czekoladowe – przygotowanie:

Krok 1: Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy mikserem na puszystą masę. Sypkie składniki jak mąka, kakao, proszek do pieczenia i sodę mieszamy, a następnie przesiewamy przez sito.
Krok 2: Do puszystej masy dodajemy stopniowo sypkie składniki z rozpuszczonym masłem i mlekiem. Całość mieszamy na jednolitą masę.
Krok 3: Dodajemy drobno posiekaną czekoladę E.Wedel i pokrojone w kostkę wybrane cukierki z Mieszanki Wedlowskiej (nie używamy cukierków galaretek).
Krok 4: Tak przygotowaną masę nakładamy do foremek wyłożonych papilotkami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180oC przez 25 – 30 minut.
Krok 5: Po wystygnięciu można je udekorować czekoladą E.Wedel i pokrojonymi cukierkami z Mieszanki Wedlowskiej.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Olga Rudnicka Były sobie świnki trzy
Next post Modelowanie ust – obalamy mity