Jajka faszerowane serkiem Cremetta

Jajka faszerowane serkiem Cremetta

0 0

Jajka faszerowane serkiem Cremetta to banalnie prosta, a zarazem elegancka przystawka świąteczna.

Jajka faszerowane – składniki farszu:

• 2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g

• 4 jajka

• łyżka majonezu

• sól

• pieprz

• do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach

Jajka faszerowane – sposób  przygotowania:

Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek Cremetta i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy. Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż  je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki . Smacznego!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Wielkanocna baba na trzy sposoby
Next post Zrób to sama: wielkanocny stolik