Po długiej i ponurej zimie wreszcie przyszedł czas na wyczekiwaną przez wszystkich wiosnę. Rozkwitające pąki na drzewach i śpiew ptaków zwiastują pozytywną aurę i coraz piękniejszą pogodę. Wiosna śmiało wkracza również do naszej kuchni, która staje się lżejsza i bardziej kolorowa. Siesta podpowiada, jak przygotować idealną wiosenną przekąskę – chrupiące ruloniki szpinakowo-migdałowe
Ruloniki ze szpinakiem i migdałami
Składniki:
– 10 arkuszy papieru ryżowego
– 30 dag świeżego szpinaku
– 20 g pomidorków koktajlowych
– 10 plasterków żółtego sera
– 1 łyżka soku z cytryny
– świeża natka pietruszki
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– sól
– olej kokosowy do smażenia
– Migdały płatki Siesta
– Pieprz czarny mielony Appetita
– Bazylia Appetita
– Czosnek mielony Appetita
Przygotowanie:
Szpinak umyj i osusz. Pomidorki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Migdały płatki Siesta pokrusz. Składniki połącz, polej oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą, Pieprzem czarnym mielonym, Bazylią i Czosnkiem mielonym Appetita. Każdy arkusz papieru ryżowego namocz w letniej wodzie, a następnie osusz. Układaj na nim plasterek sera i małą porcję szpinaku. Zwijaj dokładnie, ciasno zawijając boki do środka. Smaż na mocno rozgrzanym oleju aż do zarumienienia. Odkładaj na papierowy ręcznik i osusz z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego!
Average Rating