Łososiowe rollsy z warzywami

Łososiowe rollsy z warzywami

0 0

Szybkie, smaczne, zdrowe i na jeden kęs – chcecie wiedzieć co to takiego? Mowa oczywiście o przekąsce finger food, a dokładnie o Łososiowych rollsach z warzywami. Jeśli zamierzacie niebawem przyjmować w swoich progach gości, to koniecznie musicie je wypróbować. Ta zakręcona  tortilla skrywa w sobie prawdziwą poezję smaków – aromatycznego łososia, aksamitny serek i zdrowe warzywa!

Łososiowe rollsy z warzywami

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Składniki:

– gotowe placki tortilli 2 szt.

– serek śmietankowy z kawałkami łososia (np. Milandia od OSM Piątnica) 1 szt.

– sałata rzymska 4 liście

– pomidor 1 szt.

– świeże zioła 2 gałązki

– szczypior lub por

– rozmaryn

Wykonanie:

Placki tortilli posmarować serkiem z kawałkami łososia. Na serek położyć liście sałaty, następnie plasterki pomidora i ulubione zioła. Placka tortilli ciasno zrolować, pociąć na 3-4 centymetrowe kawałki i każdy delikatnie przewiązać szczypiorkiem lub paseczkami z pora.

Rada: Udekoruj rollsy rozmarynem, będą nie tylko smakować ale i wspaniale wyglądać!

Smacznego!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Folkowy styl i kwiaty – poznaj jesienne trendy
Next post Skóra problematyczna – o czym należy pamiętać?