Nie masz pomysłu na obiad? chciałabyś zaskoczyć czymś gości? Przygotuj roladę drobiową z brokułami i aldamerem. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Rolada drobiowa z brokułami i aldamerem
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- ½ świeżego brokułu
- 200 g sera Aldamer MSM Mońki
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Filety rozbić tłuczkiem i ułożyć ze sobą tak, żeby uzyskać jeden duży płat. Doprawić solą i pieprzem. Brokuły porozdzielać na różyczki i wymieszać z serem utartym na grubych oczkach. Następnie wyłożyć na filety z kurczaka. W miarę ciasno zrolować i położyć łączeniem do dołu na natłuszczonej blaszce. Roladę natłuścić olejem i piec w piekarniku w temp. 200oC przez ok. 30 minut.
Podawać jako ciepłe danie lub na zimno w plastrach, jako przekąskę.
Smacznego!
Average Rating