Risotto z owocami morza

Risotto z owocami morza

0 0

Ryż do risotto marki Halina połączony z owocami morza to propozycja na pyszny i wartościowy posiłek

Risotto z owocami morza

Składniki:

  •  350 g mieszanki owoców morza
  • 200 g ryżu do risotto marki Halina
  • 2 szklanki bulionu
  • 4 łyżki masła
  • 3 łyżki posiekanej cebuli
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Wykonanie:

3 łyżki masła rozgrzać w dużym rondlu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać aż się zeszkli. Dodać ryż do risotto marki Halina i mieszać do wchłonięcia się tłuszczu. Następnie dodawać stopniowo bulion, mieszając aż każda jego porcja zostanie wchłonięta. Całość gotować przez ok. 20 min., cały czas mieszając. Mieszankę owoców morza opłukać, posiekać czosnek. Na rozgrzaną patelnię wrzucić łyżkę masła, dodać owoce morza z czosnkiem, skroplić sokiem z cytryny i smażyć przez ok. 15 min. Do gotowego ryżu dodać owoce morza oraz pieprz i sól, wymieszać. Serwować posypane parmezanem i natką pietruszki.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Zimowa pielęgnacja skóry
Next post Karnawałowe trendy!