Wiosna to pora roku, na którą zawsze czekamy z upragnieniem. Uwielbiamy ją za to, że przynosi cieplejsze dni oraz pozwala na zmianę garderoby i diety na lżejsze. W tym czasie staramy się jeść zdrowiej, dlatego częściej niż zimą sięgamy po warzywa i owoce. Wiosną do swojego menu warto też wprowadzić nieco więcej koloru. Możemy to zrobić dzięki nowościom od marki Sandra. Tortille o smaku pomidorów, szpinaku czy curry? Wybierz swoje ulubione i skomponuj wiosenne menu
Czerwony, zielony czy żółty? Jaki kolor najbardziej lubisz, a jaki ma królować na Twoim wiosennym talerzu? Teraz możesz mieć je wszystkie. Marka Sandra wprowadza na rynek nowe smaki tortilli – curry, szpinak oraz pomidor. Zobacz, jak nowe smaki mogą wyglądać na Twoim talerzu!
Tortilla na czerwono: Meksykański talerz rozmaitości
Tortilla z dodatkiem pomidora, do tego ser, przyprawy i ostra salsa. Takie danie będzie idealną przekąską. Jeśli dodamy do niego także mięso lub jajko sadzone, sprawdzi się również jako lekki obiad.
Składniki:
- Tortilla z pomidorami marki Sandra
- Cebula
- Pomidory krojone bez skórki marki Sandra
- Ser kozi
- Jajko
- Natka pietruszki
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Tortillę kroimy na trójkąty i wkładamy na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do momentu, aż nachosy będą chrupkie. Pomidory wrzucamy na patelnię i odparowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Nachosy wykładamy na talerz, polewamy sosem pomidorowym. Cebulę kroimy na krążki, ser kruszymy – wszystko dodajemy do nachosów. Jajko rozbijamy na patelni i trzymamy do momentu, aż białko się zetnie. Kładziemy na potrawę. Posypujemy posiekaną natką.
Tortilla na żółto: Japońskie sushi
Jeśli mamy ochotę na sushi, ale nie mamy pod ręką wodorostów, to możemy z powodzeniem zastąpić je tortillą o smaku curry.
Składniki:
- Tortilla z curry marki Sandra
- Łosoś wędzony
- Kremowy serek
- Ogórek zielony
Przygotowanie:
Tortillę smarujemy serkiem. Po jednej stronie układamy łososia i ogórka pokrojonego w słupki. Wszystko zawijamy. Kroimy na plastry grubości ok. 2 cm.
Tortilla na zielono: Kanapka z tortillą zamiast pieczywa
Białe pieczywo możemy zamienić na tortillę. Taka kanapka sprawdzi się poza domem. Można ją jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Składniki:
- Tortilla ze szpinakiem marki Sandra
- Pierś z kurczaka
- Sałata lodowa
- Pomidor
- Czerwona cebula
- Żółta papryka
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kurczaka kroimy na plastry i podsmażamy na patelni. Doprawiamy do smaku. Na tortilli układamy umyte i pokrojone warzywa i kurczaka. Zawijamy.
Smacznego!
Average Rating