Kolorowe tortille na pierwszy dzień wiosny
Czas czytania:1 min

Kolorowe tortille na pierwszy dzień wiosny

0 0

Wiosna to pora roku, na którą zawsze czekamy z upragnieniem. Uwielbiamy ją za to, że przynosi cieplejsze dni oraz pozwala na zmianę garderoby i diety na lżejsze. W tym czasie staramy się jeść zdrowiej, dlatego częściej niż zimą sięgamy po warzywa i owoce. Wiosną do swojego menu warto też wprowadzić nieco więcej koloru. Możemy to zrobić dzięki nowościom od marki Sandra. Tortille o smaku pomidorów, szpinaku czy curry? Wybierz swoje ulubione i skomponuj wiosenne menu

Czerwony, zielony czy żółty? Jaki kolor najbardziej lubisz, a jaki ma królować na Twoim wiosennym talerzu? Teraz możesz mieć je wszystkie. Marka Sandra wprowadza na rynek nowe smaki tortilli – curry, szpinak oraz pomidor. Zobacz, jak nowe smaki mogą wyglądać na Twoim talerzu!

Tortilla na czerwono: Meksykański talerz rozmaitości

Tortilla z dodatkiem pomidora, do tego ser, przyprawy i ostra salsa. Takie danie będzie idealną przekąską. Jeśli dodamy do niego także mięso lub jajko sadzone, sprawdzi się również jako lekki obiad.

Składniki:

  • Tortilla z pomidorami marki Sandra
  • Cebula
  • Pomidory krojone bez skórki marki Sandra
  • Ser kozi
  • Jajko
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Tortillę kroimy na trójkąty i wkładamy na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do momentu, aż nachosy będą chrupkie. Pomidory wrzucamy na patelnię i odparowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Nachosy wykładamy na talerz, polewamy sosem pomidorowym. Cebulę kroimy na krążki, ser kruszymy – wszystko dodajemy do nachosów. Jajko rozbijamy na patelni i trzymamy do momentu, aż białko się zetnie. Kładziemy na potrawę. Posypujemy posiekaną natką.

Tortilla na żółto: Japońskie sushi

Jeśli mamy ochotę na sushi, ale nie mamy pod ręką wodorostów, to możemy z powodzeniem zastąpić je tortillą o smaku curry.

Składniki:

  • Tortilla z curry marki Sandra
  • Łosoś wędzony
  • Kremowy serek
  • Ogórek zielony

Przygotowanie:

Tortillę smarujemy serkiem. Po jednej stronie układamy łososia i ogórka pokrojonego w słupki. Wszystko zawijamy. Kroimy na plastry grubości ok. 2 cm.

Tortilla na zielono: Kanapka z tortillą zamiast pieczywa

Białe pieczywo możemy zamienić na tortillę. Taka kanapka sprawdzi się poza domem. Można ją jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło.

Składniki:

  • Tortilla ze szpinakiem marki Sandra
  • Pierś z kurczaka
  • Sałata lodowa
  • Pomidor
  • Czerwona cebula
  • Żółta papryka
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy na plastry i podsmażamy na patelni. Doprawiamy do smaku. Na tortilli układamy umyte i pokrojone warzywa i kurczaka. Zawijamy.

Smacznego!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Miłość rodzi się wiosną, dlaczego?
Next post Jedno z nas kłamie – recenzja