Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Ananasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju!
Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie dobrych dodatków. Przygotowanie przekąski z krewetkami tak naprawdę jest bardzo proste! Wystarczy sięgnąć po przepis na mus ananasowy z krewetkami. Brzmi oryginalnie? Tak też właśnie smakuje! Połączenie owoców morza z musem jogurtowo-ananasowym i kremowym serkiem Hochland tworzy doskonałą kompozycję. Aksamitny mus i grillowane, pełne aromatu krewetki to gwarancja dobrego smaku. Do tego odrobina świeżej limonki, zielony akcent w postaci świeżej kolendry i efektowna przekąska gotowa!
Mus ananasowy z serkiem oraz krewetkami
Składniki:
- Pół świeżego ananasa
- 2 trójkąciki sera z ogórkiem i koperkiem z sera kremowego Kwartet Hochland z krążka
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- ok. 200 g krewetek
- 1 mała posiekana papryczka chilli
- 1 łyżka oliwy
- sok z 1/2 limonki
- garść posiekanej kolendry
- sól i pieprz
Ananasa zmiksować z serem kremowym Kwartet Hochland i jogurtem. Powstały mus przełożyć do kilku pucharków, schłodzić. Krewetki wymieszać z pozostałymi składnikami, odstawić na 15 minut po czym grillować z obu stron, podawać do ananasowego musu.
Smacznego!
Average Rating