Babeczki z warzyw, jajek oraz makaronu szpinakowego

Babeczki z warzyw, jajek oraz makaronu szpinakowego

0 0

Babeczki z warzyw, jajek oraz makaronu szpinakowego to niebanalny przepis na każdą okazję

Babeczki z warzyw – składniki (12 babeczek):

  • 200 g makaronu tasiemki szpinakowe – Tagliatelle agli spinaci nr 112 marki Arrighi
  • 5 jajek
  • duża garść szpinaku baby
  • 100 g sera niebieskiego z pleśnią
  • 50 g szynki
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki zielonej
  • 3 łyżki szczypiorku
  • 1łyżka świeżego rozmarynu
  • świeże warzywa (np. pomidor, ogórek)
  • olej
  • sól
  • pieprz

Babeczki z warzywami – wykonanie:

1. Makaron ugotuj, a następnie przestudź.

2. Jajka wbij do miski. Szynkę oraz paprykę pokrój w kosteczkę – dodaj do miski. Dołóż szczypiorek, rozmaryn. Dopraw szczyptą soli i pieprzu. Całość wymieszaj.

3. Foremki wysmaruj oliwą. Na dno każdej z nich wyłóż makaron i szpinak. Wlej porcję masy jajecznej oraz dodaj po kawałku sera.

4. Rozgrzej piekarnik (funkcja góra-dół). Babeczki piecz 12–15 minut do lekkiego zarumienienia.

5. Babeczki podawaj z porcją warzyw. Można jeść na ciepło oraz na zimno.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Ciepłe i miękkie swetry oversize – hot trend 2017/2018
Next post Czy twoje dziecko jest gotowe na pójście do szkoły?