Beza Pavlova z konfiturą malinową, mascarpone i owocami

Beza Pavlova z konfiturą malinową, mascarpone i owocami

0 0

Beza Pavlova z konfiturą malinową to niebanalny przepis na różne okazje

Składniki:

Beza:

  • 6 białek
  • szklanka drobnego cukru

Krem:

  • żółtko bądź dwa (w zależności od wielkości)
  • łyżka cukru
  • 2 opakowania mascarpone
  • 3 łyżki śmietany 36%
  • owoce: borówka, malina, jeżyna bądź truskawka
  • konfitura malinowa Schwartau
  • mięta

Wykonanie:

Ubić białka na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i dalej ubijać mikserem aż bez będzie biała i błyszcząca. Musi być sztywna po odwróceniu do góry nogami.

Natłuścić papier do pieczenia robiąc kółko, wyłożyć bezę. Piekarnik włączyć n a 160 stopni i piec bezę przez ok. 8-10 min, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i suszyć bezę ok. godziny.

Krem:

Ubić żółtka z cukrem na kogel-mogel, dodać mascarpone, wolno i krótko zamieszać łyżką. W osobnej misce ubić na sztywno śmietanę, połączyć obydwie masy wszystko chwilę schłodzić w lodówce.

Wyłożenie:

Na dużą paterę bądź talerz wyłożyć bezę, następnie posmarować masą z mascarpone i konfiturą malinową .

Na wierzchu wyłożyć owoce i przystroić miętą

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Wielkanocny stół okiem blogerek
Next post Sprawdź nasze rady na czyste okna bez smug