Brokułowa sałatka z ziołami włoskimi

Brokułowa sałatka z ziołami włoskimi

0 0

Na tradycyjnym, włoskim stole znajdziemy zarówno szereg popularnych przypraw, jak i zioła, które w naszej kuchni goszczą niezbyt często. Jak je wykorzystać, na przykład w sałatce?

Składniki:

– brokuł 1 szt.

– jajka gotowane 2 szt.

– pomidory 2 średnie szt.

– kukurydza konserwowa 1 łyżka

– zioła włoskie Kotányi

– pieprz grubo zmielony Kotányi

– majonez 3 łyżki

– jogurt naturalny 2 łyżki

– słonecznik łuskany 1 łyżka

Wykonanie:

Brokuł podzielić na różyczki, nalać wrzątkiem na dwie minuty i odcedzić. Wystudzonego wyłożyć na talerz, na wierzch położyć jajka i pomidory pokrojone w cząstki i kukurydzę. Oprószyć do smaku świeżo zmielonymi ziołami włoskimi Kotányi i pieprzem Kotányi grubo zmielonym. Wymieszać majonez z jogurtem i całość polać. Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor i posypać nim sałatkę.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Wschodzący księżyc – recenzja
Next post Niewyznane grzechy siostry Juany – recenzja