Chrupiące kotleciki marynowane w soku z cytryn

Chrupiące kotleciki marynowane w soku z cytryn

0 0

Prezentujemy przepis na chrupiące kotleciki marynowane w soku z cytryn – idealne danie na romantyczną kolację

Chrupiące kotleciki – składniki:

·         1 kg wieprzowiny (pociętej na porcje kotletów)

·         80 g łupanych pistacji

·         80 g mąki kukurydzianej

·         3 gałązki tymianku

·         1 gałązka rozmarynu

·         sól  pieprz

·         sok z cytryn Limmi

·         20 ml oliwy z oliwek extra vergine Olitalia

 

Chrupiące kotleciki – sposób przygotowania:

Przygotuj składniki na panierkę: oberwij z gałązek listki ziół i posiekaj je razem z obłupanymi i zmielonymi pistacjami. Przesyp składniki na patelnię, dodaj do nich mąkę kukurydzianą, sól, pieprz i przemieszaj składniki.

Przygotuj mięso: roztłucz porcje mięsa na płaskie kawałki – kotlety. Do dużej patelni wlej sok z cytryn i włóż do niej mięso na kilka minut, tak, aby się namoczyło.

Kotlety obtaczaj ze wszystkich stron w przygotowanej wcześniej mieszance na panierkę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i smaż kotlety ok. 20 minut na małym ogniu. W międzyczasie przekładaj na patelni mięso, tak aby usmażyło się równo z obu stron. Panierka kotletów powinna mieć złoty, zarumieniony kolor.

Chrupiące kotleciki podawaj z ulubioną sałatką i pieczonymi ziemniakami.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Fotoprezenty – najlepszy pomysł na prezent
Next post W co się ubrać na randkę?