Czekoladowe frappe

Czekoladowe frappe

0 0

Frappe to tradycyjny napój podawany w Grecji. Dzięki orzeźwiającym właściwościom szybko polubili go odwiedzający ten region Europy turyści. Typowe greckie frappe przyrządza się na bazie kawy, ale czekoladowe chyba bardziej trafia w gusta najmłodszych

250 g gorzkiej czekolady

5 g wiórków czekoladowych (posypka)

5 kostek lodu

szklanka mleka

250 g lodów waniliowych

bita śmietana

Rozpuścić czekoladę na parze. Odstawić i poczekać aż ostygnie. Dodać kostki lodu i zmiksować blenderem. Osobno zmiksować mleko z lodami. Do pucharków przelać masy (cięższą, a potem drugą – lżejszą). Udekorować czekoladowymi wiórkami i bitą śmietaną.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Bielizna ślubna, czyli „kropka nad i”
Next post Świąteczne ciasteczka