Desery, których wykonanie nie zajmie więcej niż 30 minut
Czas czytania:2 min

Desery, których wykonanie nie zajmie więcej niż 30 minut

0 0

Weekend to czas, kiedy możemy pozwolić sobie na małe rozrywki, wypady za miasto czy zwyczajne leniuchowanie na kanapie przed telewizorem, zapominając o natłoku obowiązków dnia codziennego. Dla wszystkich, którzy mają ochotę na coś słodkiego, ale nie chcą spędzić „całego dnia” w kuchni, marka Delecta zdradza przepisy na kilka bardzo szybkich deserów

Nie masz  ochoty tracić czasu na siedzenie w weekend w kuchni, aczkolwiek z przyjemnością zjadłabyś jakiś pyszny, słodki deser? Nachodzą Cię myśli czy nie lepiej kupić gotowe słodkości? Nie musisz tego robić! Mamy dla Ciebie propozycje deserów, które zrobisz w mniej niż 30 minut! Brzmi nieprawdopodobnie? A jednak!

Deser Tiramisu z mascarpino

Deser Tiramisu z mascarpino

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
  • 1 opakowanie Mascarpino – mix do mascarpone Delecta
  • Okrągłe biszkopty
  • Filiżanka zaparzonego espresso
  • 30 ml amaretto
  • 175 ml zimnego mleka
  • 4 płaskie łyżki kakao

Tiramisu to jeden z najpopularniejszych włoskich deserów. Sprawdzi się świetnie w okresie letnim, ponieważ nie wymaga nawet pieczenia. Jak go przygotować? To proste!

Na początek miksujemy mix do mascarpino z serkiem mascarpone i mlekiem. Nakładamy trochę kremu do pucharków. Następnie mieszamy espresso z likierem amaretto. Po dokładnym wymieszaniu czas na biszkopty, które zanurzamy we wzmocnionym espresso i układamy na kremie. Posypujemy całość kakao i nakładamy kolejne warstwy, aż do wyczerpania składników.
Prawda, że mało skomplikowane? Smacznego!

Kokosowy deser jaglany na herbatnikach z musem pomarańczowym

Kokosowy deser jaglany na herbatnikach z musem pomarańczowym

Składniki:

  • 1 opakowanie budyniu jaglanego smak waniliowy Delecta
  • 500 ml mleka
  • 30 g cukru 2 pomarańcze
  • 5 łyżek mąki kokosowej lub wiórków kokosowych Bakalland
  • 25 g cukru
  • 8 herbatników
  • garść pistacji Bakalland

Masz ochotę na powiew świeżości? W takim wypadku połączenie słodkości z lekkim pomarańczowym musem z pewnością przypadnie Ci do gustu. Przygotowanie nie zajmie Ci dużo czasu, tak więc do dzieła!
Na początek kruszymy herbatniki i wsypujemy na spód słoiczka. Następnie przygotowujemy budyń jaglany według instrukcji na opakowaniu, a po wystudzeniu miksujemy z mąką kokosową (mogą być też wiórki). Nakładamy masę na pokruszone herbatniki. Kiedy już to zrobimy, pora zabrać się za pomarańcze – filetujemy je i dusimy około 10 minut na patelni na rozgrzanym cukrze. Pamiętajmy, aby ich nie mieszać! Następnie blendujemy je, a gotowy mus nakładamy warstwowo na budyń. Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi i pistacjami.

Ten szybki i prosty w przygotowaniu deser zadowoli każdego łasucha. 😊

Kule z popcornu

Kule z popcornu

Składniki:

  • popcorn maślany Bakalland
  • migdał
  • posypki Delecta
  • 1 opakowanie białych pianek
  • 30 g masła

To jest dopiero łatwy i szybki do zrobienia przepis! To świetny pomysł na wieczór filmowy na kanapie lub na spotkanie ze znajomymi. Wystarczy uprażyć popcorn w mikrofalówce, a migdały na suchej patelni. Następnie siekamy je na drobne kawałeczki i rozkładamy je razem z popcornem i posypką na blaszce. Pianki mieszamy z masłem w rondlu na małym ogniu i topimy do uzyskania gładkiego płynu. Gotową miksturą zalewamy popcorn z dodatkami i formujemy szybko w kule wielkości dużego orzecha włoskiego. Na koniec kule odstawiamy do wystygnięcia, a po wszystkim delektujemy się ich niesamowitym smakiem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Pamiątki z wakacji
Next post Kawy mrożone idealne na lato