Burgery to wciąż niekwestionowany numer jeden w menu wielu barów i restauracji. Jednak, mimo swej popularności, przestały być one typowym fast foodem, a zaczęły być daniem zarówno smacznym, jak i pożywnym. Domowe burgery z sosem do Hamburgerów i Hot Dogów Roleski to doskonała opcja dla miłośników zdrowego jedzenia, poszukujących nowych, ciekawych i smacznych kombinacji w swojej kuchni
K
Sos do Hamburgerów i Hot Dogów Roleski iedy spojrzymy na definicję burgera, standardowo danie to składa się z bułki z kotletem wołowym, warzywami oraz sosem, który dopełnia smak potrawy. Jednak zamiast tłuściejszego mięsiwa, do środka można dać ser halloumi, delikatne mięso z kurczaka czy nawet marynowane tofu. Przygotowanie takiego idealnego burgera ułatwia nowy Sos do Hamburgerów i Hot Dogów Street Food Roleski, który doskonale skomponuje się z wysmażonym mięsem, jak i wegańskim farszem. Sos powstał na bazie jednego z najpopularniejszych sosów – Worcester – z dodatkiem kremowego majonezu, pomidorów i przypraw. Co więcej, Sos do Hamburgerów i Hot Dogów Roleski nie zawiera glutenu, GMO, konserwantów i glutaminianu sodu.
W poszukiwaniu nowych smaków warto wypróbować domowe burgery z soczystym, szarpanym kurczakiem bbq z dodatkiem nowego Sosu do Hamburgerów i Hot Dogów od Roleski. Dzięki połączeniu uniwersalności drobiu, delikatnej ostrości cebuli, oraz charakterystycznemu aromatowi sosu, smakują one niczym burgery z prawdziwej, nowojorskiej knajpki.
Domowe burgery z soczystym, szarpanym kurczakiem bbq
Składniki ( 4- 6 porcji) :
◦ 2 duże piersi z kurczaka
◦ 3 duże udka z kurczaka
◦ 2 cebule, posiekane w piórka
◦ oliwa z oliwek
Sos:
◦ 1 puszka pomidorów pelati
◦ 50 ml ketchupu
◦ 4 łyżki octu jabłkowego
◦ 2 łyżki sosu Worcestershire
◦ 2 łyżki brązowego cukru
◦ 1 łyżeczka oregano
◦ szczypta chili
◦ 1 łyżeczka soli
◦ 1 łyżeczka pieprzu
◦ ulubione bułki
◦ mix sałat
◦ 1 czerwona cebula, posiekana w piórka
◦ 2 pomidory malinowe, pokrojone w plastry
◦ sos street food do Hamburgerów i Hot Dogów Roleski
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik nagrzewamy do 130 st. C.
2. Sos: do rondelka wlewamy składniki na sos, gotujemy na małym ogniu przez kilka minut mieszając. Odstawiamy.
3. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, wykładamy cebulą. Na wierzch wykładamy piersi i udka z kurczaka. Zalewamy wcześniej przygotowanym sosem. Przykrywamy papierem do pieczenia, a następnie folią aluminiową (papier jest potrzebny, by nie doszło do reakcji pomiędzy folią, a kwasem zawartym w pomidorach).
4. Wkładamy do piekarnika na 3 godz.
5. Pod koniec pieczenia do piekarnika wkładamy przekrojone na pół bułki, by lekko je zrumienić.
6. Naczynie wyjmujemy z piekarnika, ściągamy folię i papier. Kurczaka przekładamy na deskę i rwiemy, używając dwóch widelców. Przekładamy z powrotem do naczynia z sosem i dokładnie mieszamy.
Sposób podania:
Bułki smarujemy sosem do Hamburgerów i Hot Dogów Roleski, wykładamy mix sałat, następnie kurczaka, po kilka plastrów cebuli i pomidora. Doprawiamy solą i pieprzem i przykrywamy posmarowaną sosem drugą połówką. Smacznego !
Average Rating