Poniżej prezentujemy kulinarną inspirację, gdzie makaron odgrywa główną rolę, całość jest jednak zdrowa dla naszego organizmu
Składniki:
* Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) – 250 g
* marchewka – 2 sztuki
* seler – 1 sztuka
* por – 1 sztuka
* szczypior – pół pęczka
* czosnek – 4 ząbki
* natka pietruszki – pół pęczka
* oliwa z oliwek – 2 łyżki
* sól, pieprz, sos sojowy do smaku.
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, makaron i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem.
Average Rating