Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

0 0

Aromatyczne domowe wypieki mają ten plus, ze wiemy co jest w środku. Oto przepis na pyszne i szybkie w przygotowaniu jabłka w cieście

Składniki:

3-4 duże kwaskowate jabłka, pół cytryny, 1 szklanka mąki, 2 szklanki mleka, 1 jajko, szczypta soli, olej do smażenia, cukier puder do posypania.

Wykonanie:

Do mąki wbić jajko, dodać szczyptę soli, wlać mleko i dokładnie wymieszać lub zmiksować, by powstało jednolite gęste ciasto naleśnikowe. Jabłka umyć, obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w poprzek na krążki grubości ok. 1 cm, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Krążki jabłek zanurzać w cieście naleśnikowym i od razu kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor. Placki ułożyć na papierowych serwetkach, by usunąć nadmiar tłuszczu, lekko oprószyć cukrem pudrem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Błędy w makijażu wiosennym
Next post Makijaż oczu