Jajka faszerowane na Wielkanoc

Jajka faszerowane na Wielkanoc

0 0

Jajka to danie tradycyjnie kojarzące się z Wielkanocą. W jakiej formie podać jajka, aby zachwycić gości? Poznajcie przepis na jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Składniki:

  • kiełbasa z serem JBB
  • 5 jajek
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • garść ulubionych kiełków
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka ugotuj na twardo. Jajko obierz, przekrój na pół, wyciągnij delikatnie żółtka i przełóż je do miseczki. Kiełbasę oraz ogórki kiszone pokrój w kosteczkę i dodaj do żółtek. Dodaj do tego majonez i dopraw solą oraz pieprzem. Jajka wypełnij farszem, a na wierzch daj kiełki i kawałki kiełbasy.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Co zamiast bajek? 9 sposobów na rozwojowe zabawy z dzieckiem w domu
Next post Wiosna na talerzu – 3 przepisy na lekkie dania