Fantazyjne róże karnawałowe to świetna przekąska na słodko! Idealna na szaloną imprezę, ale i romantyczne spotkanie we dwoje! Marka Diamant przygotowała przepis, który pomoże zabłysnąć przed ukochaną osobą, ale i zachwycić gości podczas wieczornej zabawy. Róże warto udekorować śnieżnobiałą, elastyczna polewą marki DIAMANT, której przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. By stworzyć przepiękne różane płatki do polewy polecamy dodać odrobinę soku malinowego, który zabarwi polewę na różowo. Kreatywności nigdy za wiele, eksperymentujcie razem z nami w karnawale! Smacznego.
Róże karnawałowe z kolorową polewą
na ciasto:
50g Cukru pudru DIAMANT
340g mąki pszennej
4 duże żółtka
½ łyżeczki soli
180g kwaśnej śmietany
na polewę:
100g Cukru do polew DIAMANT
10ml soku malinowego
Sposób wykonania
Z podanych składników zagnieść ciasto i dokładnie wyrobić. Rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy i krążkami o różnych wielkościach wycinać po 3 kółka, każde ponacinać z boku 3,4 razy. Nałożyć kółka jedno na drugie, zaczynając od największego, docisnąć pośrodku. Smażyć w głębokim tłuszczu, dobrze rozgrzanym, z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku. Przygotować polewę gęstą, kolorową polewę – cukier do polew DIAMANT połączyć z sokiem malinowym. Polewę przełożyć do papierowego rękawa. Ozdobić środki i brzegi róż. Róże dodatkowo oprószyć można cukrem pudrem DIAMANT.
Average Rating