Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli
Czas czytania:1 min

Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli

0 0

Rozwiązanie dla tych, którzy uwielbiają grillować, ale nie zawsze znajdują na to czas – Biała kiełbasa przyrządzona na domowym grillu. Chrupkość kiełbasy i niepowtarzalny aromat grillowanych warzyw możemy uzyskać podsmażając wszystkie składniki na domowej patelni lub w piekarniku. W krótkim czasie warzywa wzbogacą kiełbasę o dodatkowe aromaty, a danie zaskoczy gości niepowtarzalnym smakiem. Poznaj nasz przepis na kiełbasę biała duszona w pomidorach i cebuli

Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli

Składniki:

  • Kiełbasa biała surowa firmy „Gzella”   1,5 kg
  • olej 3-4 łyżki
  •  cebula 6-7 średnich sztuk
  • czosnek 6 ząbków
  • pomidory z puszki  – 2 puszki po 400g
  •  papryka słodka w proszku 1 łyżeczka
  • majeranek 3 łyżki
  • pieprz ziołowy 1 łyżeczka
  • sól, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Kiełbasę natłuścić niewielką ilością oleju, upiec w piekarniku w 200°C na złoty kolor lub podsmażyć na patelni.

Cebulę pokroić w grube pióra, czosnek w plasterki i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebula powinna być jędrna, lekko twardawa. Następnie dodać przekrojone na pół pomidory razem z wodą, paprykę, majeranek i pieprz ziołowy. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym, doprowadzić do zagotowania. Dodać upieczoną, przekrojoną na pół białą kiełbasę. Całość poddusić na wolnym ogniu 5-6 minut, żeby kiełbasa wchłonęła smak sosu.

Podawać z pieczywem jako samodzielne danie.

Smacznego!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Plażowe trendy na lato
Next post Letnie menu