Wiosna przyszła, a więc sezon grillowy czas zacząć… Przedstawiamy wiec przepisy na pyszne dania z grilla
Grillowane steki z sosem gorczycowym
Ilość: dla 4 osób
Niezbędne składniki:
600 g rostbefu
100 g jogurtu naturalnego
2-3 łyżki majonezu
2-3 łyżki oleju
2-3 łyżki Musztardy francuskiej
Przyprawa do potraw z grilla Grill klasyczny
Rostbef pokrój na 1,5 cm plastry, oprósz przyprawą grill klasyczny, posmaruj olejem wymieszanym z musztardą francuską, odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Mięso smaż tylko po jednym razie z każdej strony. Podawaj z sosem z jogurtu, majonezu z dodatkiem musztardy francuskiej.
Kolorowe szaszłyki z jabłkami
Ilość: dla 4 osób
Niezbędne składniki:
400 g polędwiczki wieprzowej
100g boczku wędzonego
2-3 jabłka
2 czerwone cebule
5 łyżek oleju
Przyprawa do potraw z grilla Szaszłyki z grilla
2-3 łyżki Musztardy grillowej
Polędwiczki i boczek pokrój na cienkie kawałki, jabłka i cebulę w cząstki. Mięso oprósz przyprawą Szaszłyki z grilla. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian poszczególne składniki, gotowe szaszłyki posmaruj olejem, wymieszanym z musztarda, odstaw na kilka godzin w chłodnie miejsce. Następnie grilluj szaszłyka z każdej strony przez kilkanaście minut.
Average Rating