Kurczak po tajsku

Kurczak po tajsku

0 0

Sztuka kulinarna Tajlandii jest powszechnie uważana za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. By wprowadzić nieco orientu do codziennego obiadu proponujemy dzisiaj pysznego i prostego w przygotowaniu kurczaka po tajsku

Kurczak po tajsku
Składniki:
– 1 pierś z kurczaka (ok.40 dag)
– 2 cienkie pory –pokroić w skośne półplasterki
– 2 papryki – pokroić w kostkę
– 1 papryczka chili
– 1 łyżeczka imbiru
– 1 szklanka rosołu z kostki
– 1 łyżka oleju
– 1 łyżeczka curry
– 3-4 łyżeczki sosu sojowego
– 1 łyżeczka cukru do smaku, soli

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzej olej. Wsyp curry i imbir, podsmażaj na małym ogniu do uzyskania intensywnego zapachu (ok.1 min.). Następnie wlej gorący rosół i gotuj około 4 minut. Do gotującego się bulionu dorzuć kawałki kurczaka. Smaż pod przykryciem 15-20 minut. Następnie należy dodać sos sojowy, paprykę, pory i dusić jeszcze 10 minut. Podawać z ryżem lub pieczywem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Ikony mody – Jean-Paul Gaultier
Next post Paella – smak Hiszpanii