Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party
Czas czytania:1 min

Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party

0 0

Latem, kiedy pogoda za oknem zachęca do większej aktywności, chętniej spotykamy się z przyjaciółmi. Nie chcąc spędzać czasu w zamkniętych pomieszczeniach, wybieramy restauracyjne ogródki, parki, plaże lub przygotowujemy spotkania w formie garden party. To przyjęcia, na których królują lekkie przekąski, podawane w taki sposób, aby można je było zjeść na stojąco

W przygotowaniu prawdziwego garden party najważniejsze jest jedzenie, które ma być lekkie i niewymagające wielu przygotowań. Wykorzystując poniższe przepisy w kilka minut wykonamy smaczne przekąski, które nie będą wymagały korzystania przez gości z talerzy, co pozwoli zaoszczędzić czas podczas sprzątania po przyjęciu.

Tartinki

Idealne mini kanapeczki, które wystarczy chwycić w rękę i zjeść na raz. Można położyć na nich swoje ulubione składniki, decydując się wcześniej na przygotowanie ich w wersji wytrawnej lub słodkiej. Poniżej przepis na tartinki w wariancie słono – pikantnym.

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 1 opakowanie kremowego serka
  • Anchois
  • Szynka długodojrzewająca
  • Papryka peppereoni marki Kühne
  • Kiełki buraka lub rzodkiewki

Przygotowanie:

Bagietkę kroimy na kromki. Każdą kromkę smarujemy kremowym serkiem. Następnie na tartinki kładziemy 1 rybkę, plasterek szynki i paprykę pepperoni. Wszystkie kanapeczki posypujemy kiełkami.

Warzywne słupki

Idealna, lekka przekąska na upały. Będzie także odpowiednia dla osób dbających o linię.

Składniki:

  • Marchew
  • Papryka
  • Ogórek
  • Dressing Enjoy Kremowa cebulka marki Kühne

Przygotowanie:

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Podajemy w towarzystwie dressingu.

Faszerowane papryki

Jest to propozycja dla miłośników ostrzejszych smaków. Papryki można nafaszerować według własnego upodobania – serem feta, nadzieniem warzywnym lub, według poniższego przepisu, mięsem mielonym.

Składniki:

  • Papryka chilli bez oleju marki Kühne
  • 200 g drobiowego mięsa mielonego
  • Gałązka natki pietruszki
  • Czerwona cebula
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Mięso mieszamy z posiekaną natką i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni. Gotową mieszanką napełniamy papryczki.

Smacznego!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post 5 kroków do bycia eko
Next post Okulary przeciwsłoneczne? Szanuj swoje oczy i kupuj rozważnie!