Lekko i świeżo – przepis na krem z brokułów z dodatkiem serka topionego

Lekko i świeżo – przepis na krem z brokułów z dodatkiem serka topionego

0 0

Końcówka lutego zazwyczaj nie rozpieszcza, a na wiosnę trzeba jeszcze chwilę poczekać. Umilmy więc sobie ten czas dostarczając organizmowi dawki świeżych oraz pełnowartościowych warzyw. W jaki sposób zrobić to szybko i skutecznie? Postaw na brokuły! Obecna w nich witamina C podniesie odporność, a sycący błonnik nie pozostawi nas głodnymi. W formie aksamitnego kremu z dodatkiem serka topionego to idealna propozycja, aby rozgrzać się w lutowe przymrozki

Krem z brokułów z dodatkiem serka topionego -składniki:

– 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego (wcześniej przygotowanego)

– łyżka masła

– 2 świeże brokuły

– 1 cebula

– 2 ząbki czosnku

– 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki

– sól, pieprz do smaku

Krem z brokułów z dodatkiem serka topionego – wykonanie:

Brokuły umyć, osuszyć i podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem zaszklić w garnku. Zalać bulionem warzywnym i zagotować. Dodać brokuły i gotować do miękkości. Kilka różyczek można wyciągnąć wcześniej, aby udekorować puree przed podaniem. Przyprawić do smaku. Całość zmiksować blenderem i zagęścić serkiem topionym, cały czas mieszając. Najlepiej podawać z ciepłymi grzankami i udekorowane podgotowanymi różyczkami brokułu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Zdrada boli najbardziej, czyli o niewierności mieszkańców UK
Next post Ciesz się pięknym brzuchem po ciąży!