Mix szaszłyków
Czas czytania:1 min

Mix szaszłyków

0 0

Danie w kilka minut? Szaszłyki! Aby je przygotować, wystarczy pokroić ulubione składniki i naprzemiennie nadziać je na szpikulec. Takie smakołyki można piec, smażyć lub grillować, a na końcu maczać z lubością w różnego rodzaju sosach i dipach. W przypadku dodatków do szaszłyków – faworytem jest musztarda stołowa BIO Roleski, która nada aromatycznej wyrazistości każdej potrawie

Szaszłyk to danie, które składa się z kawałków różnego rodzaju mięs przekładanych warzywami – najczęściej cebulą, papryką, pieczarką czy pomidorem. Oprócz klasyki, tę potrawę często uzupełnia się również serami czy różnego rodzaju owocami. W rodzinie szaszłyków istnieją również wersje wegańskie, gdzie alternatywą dla mięsa jest tofu, halloumi bądź inne bezmięsne produkty. Naszą propozycją wzbogaconą o Musztardę Stołową BIO Roleski jest mix szaszłyków z piersi kurczaka, rostbefu wołowego, karkówki wieprzowej, kolorowych papryk i cebuli. Sama Musztarda Stołowa BIO od Roleski to delikatny smak łagodnej odmiany białej gorczycy oraz wyrazisty aromat ekologicznego octu spirytusowego zamknięty w aksamitnej konsystencji sosu. Musztarda została stworzona z naturalnych, certyfikowanych składników – nie zawiera sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku, konserwantów oraz glutenu, co stanowi gwarancję smaku w zgodzie z naturą, która zadowoli każdego. Ekologiczna Musztarda Stołowa to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju szaszłyków, żeberek, karkówki czy kiełbasy, która. Aby wypróbować jej aksamitny i delikatny smak w połączeniu z mięsem oraz warzywami, warto przygotować mix szaszłyków z dodatkiem musztardy stołowej Roleski BIO. Te danie na pewno zachwyci niejednego miłośnika mięsa oraz grillowanych warzyw.

Składniki:

  • 300g fileta z piersi kurczaka
  • 300g rostbefu wołowego
  • 300g karkówki wieprzowej
  • czerwona papryka
  • żółta papryka
  • zielona papryka
  • czerwona cebula
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • musztarda stołowa BIO Roleski

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa kroimy na nieduże kawałki podobnej wielkości.
  2. Mięso oczyszczamy, osuszamy i kroimy na nieduże kawałki.
  3. Umieszczamy kawałki mięsa oraz warzywa w osobnych miskach i każdą porcję doprawiamy odrobiną oliwy oraz solą i pieprzem.
  4. Nadziewamy na patyczki naprzemiennie kawałki mięsa oraz warzywa.
  5. Grillujemy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub grillu tradycyjnym po kilka minut z każdej strony – aż mięso i warzywa się zarumienią.
  6. Serwujemy z dodatkiem musztardy. Smacznego!
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post RR, czyli rozsądne rodzicielstwo – fakty i mity dotyczące opieki nad noworodkiem
Next post Obóz z bonem turystycznym? Jak planować, na co zwracać uwagę?