Otrębowe naleśniki z kawałkami kurczaka

Otrębowe naleśniki z kawałkami kurczaka

0 0

Lubisz eksperymentować w kuchni i zaskakiwać swoich bliskich? Naleśniki na słodko już Ci się znudziły? Pora wypróbować pyszną odmianę, która powstała z miłości do bardzo zdrowych otrąb

Składniki

pół szklanki otrąb (mieszanych: pszennych, żytnich, owsianych) firmy Kupiec plus kilka łyżek otrąb pszennych do panierki

1 szklanka mąki pszennej

2 jajka

125 ml mleka

125 ml wody gazowanej

szczypta soli

sos:

200 g jogurtu naturalnego

łyżka majonezu

łyżeczka oregano

sól i pieprz

2 ząbki czosnku

filet z piersi kurczaka

olej do smażenia

mieszanka sałat (np. dębowej, lodowej, roszponki i radicchio)

Przygotowanie:

Aby przygotować sos należy wymieszać jogurt z majonezem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, szczyptą soli, pieprzu i oregano. Schłodzić. Mąkę wymieszać z otrębami, mlekiem, wodą, jednym jajkiem i szczyptą soli, odstawić. Filet pokroić w mniejsze kawałki, moczyć w roztrzepanym jajku i obtaczać w panierce zrobionej z kilku łyżek otrąb i szczypty soli. Usmażyć w oleju i trzymać w cieple. Usmażyć naleśniki z przygotowanego wcześniej ciasta. Podawać z kawałkami kurczaka, mieszanką sałat i sosem czosnkowym.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Makijaż do szkoły
Next post Przepisy z makaronu