Pascha wielkanocna

Pascha wielkanocna

0 0

Wielkanoc to wyjątkowy czas, spędzany w gronie rodziny i przyjaciół. Zanim jednak nastąpi, czeka nas okres wytężonych przygotowań. Korzystając ze sprawdzonych przepisów na tradycyjne świąteczne przysmaki mamy pewność, że chwile spędzone w kuchni upłyną w miłej atmosferze i będą stanowiły zapowiedź niezwykłych spotkań. Pascha to klasyczna wielkanocna słodkość. Przygotowana na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony będzie smakowała wyśmienicie, stanowiąc pyszne zwieńczenie świątecznych posiłków

Przepis na paschę z bakaliami

Składniki:

  • 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • 100 g masła
  • 100 g drobnego cukru
  • łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy
  • 2 łyżki płatków migdałowych plus do dekoracji
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki suszonej żurawiny

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodawać stopniowo twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony. Następnie dodać bakalie (wcześniej można je namoczyć), wymieszać i przełożyć masę do wyłożonych gazą miseczek (lub jednej większej, ale ładniej prezentują się małe paschy). Wstawić na kilka godzin do lodówki, podawać udekorowane płatkami migdałów.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post 5 sposobów na niemarnowanie jedzenia w święta
Next post Wielkanocny stół w trzech odsłonach