Wielkanoc to wyjątkowy czas, spędzany w gronie rodziny i przyjaciół. Zanim jednak nastąpi, czeka nas okres wytężonych przygotowań. Korzystając ze sprawdzonych przepisów na tradycyjne świąteczne przysmaki mamy pewność, że chwile spędzone w kuchni upłyną w miłej atmosferze i będą stanowiły zapowiedź niezwykłych spotkań. Pascha to klasyczna wielkanocna słodkość. Przygotowana na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony będzie smakowała wyśmienicie, stanowiąc pyszne zwieńczenie świątecznych posiłków
Przepis na paschę z bakaliami
Składniki:
- 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
- 100 g masła
- 100 g drobnego cukru
- łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy
- 2 łyżki płatków migdałowych plus do dekoracji
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki suszonej żurawiny
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodawać stopniowo twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony. Następnie dodać bakalie (wcześniej można je namoczyć), wymieszać i przełożyć masę do wyłożonych gazą miseczek (lub jednej większej, ale ładniej prezentują się małe paschy). Wstawić na kilka godzin do lodówki, podawać udekorowane płatkami migdałów.
Average Rating