Jak można sprawić przyjemność bliskiej osobie? Samodzielnie stworzony wystawny obiad z pewnością sprosta zadaniu i zostanie doceniony. Przygotuj pyszne Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego i celebruj codzienne spotkania przy stole z najbliższymi
Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego -składniki:
– polędwica wołowa firmy Gzella (lub polędwiczka wieprzowa) 400g
– Karczek Dojrzewający firmy Gzella 4 długie plastry
– pstrąg świeży 2 szt.
– rozmaryn świeży 2-3 gałązki
– sól, pieprz czarny do smaku
– masło 100g
– czosnek 3-4 ząbki
– natka pietruszki 2-3 gałązki
Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego -wykonanie:
Pstrągi dokładnie umyć i wyfiletować, aby uzyskać cztery płaty ze skórą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Z polędwicy wołowej (cieńszej części) wyciąć cztery równe steki. Obsmażyć je krótko z wszystkich stron na odrobinie oleju, a następnie owinąć doprawionymi płatami z pstrąga i karczkiem dojrzewającym. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200st.C
Na gotowe roladki położyć masło czosnkowe i udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz gałązkami rozmarynu.
Smacznego!
Average Rating