Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego

Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego

0 0

Jak można sprawić przyjemność bliskiej osobie? Samodzielnie stworzony wystawny obiad z pewnością sprosta zadaniu i zostanie doceniony. Przygotuj pyszne Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego i celebruj codzienne spotkania przy stole z najbliższymi

Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego -składniki:

– polędwica wołowa firmy Gzella (lub polędwiczka wieprzowa)  400g

– Karczek Dojrzewający firmy Gzella 4 długie plastry

– pstrąg świeży 2 szt.

– rozmaryn świeży   2-3 gałązki

– sól, pieprz czarny do smaku

– masło 100g

– czosnek 3-4 ząbki

– natka pietruszki 2-3 gałązki

 

Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego -wykonanie:

Pstrągi dokładnie umyć i wyfiletować, aby uzyskać cztery płaty ze skórą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Z polędwicy wołowej (cieńszej części) wyciąć cztery równe steki. Obsmażyć je krótko z wszystkich stron na odrobinie oleju, a następnie owinąć doprawionymi płatami z pstrąga i karczkiem dojrzewającym. Piec w rozgrzanym  piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200st.C

Na gotowe roladki położyć masło czosnkowe i udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz gałązkami rozmarynu.

Smacznego!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Oryginalne zaręczyny – o czym pamiętać?
Next post Czytanie – niedoceniana forma relaksu