Wiosna zbliża się do nas wielkimi krokami, niebawem świeże warzywa będą królować na naszych stołach. Póki jednak nie jest to możliwe, możemy poczuć cieple klimaty przygotowując sobie pyszne danie z makaronem, brokułem i pomidorami
Składniki:
- Makaron świderki – 250g
- Pomidory – 4 szt. (moga też być )
- Brokuł – 1 szt.
- Cebula – 1 szt.
- Czosnek – 2 ząbki
- Oliwa z oliwek – 2 łyżki
- Oregano, bazylia, pieprz, sól
Sposób przygotowania:
Międzybrodzki Makaron świderki gotujemy, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. W międzyczasie gotujemy również brokuł.
Pomidory należy sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić. Ostudzone wcześniej brokuły również kroimy na kawałki, a cebulę szatkujemy.
Na patelni z oliwą podsmażamy cebulę z czosnkiem, a następnie dodajemy pomidory i brokuły.
Całość doprawiamy do smaku. Ugotowany makaron świderki mieszkamy dokładnie z warzywami i gotowe.
Average Rating