Pstrąg faszerowany serem Podlaskim i ziołami

Pstrąg faszerowany serem Podlaskim i ziołami

0 0

Lato to niewątpliwie czas, kiedy w kuchni panują ryby i owoce morza. Warto jednak poznać możliwości kulinarne nie tylko odmian słonowodnych, ale i słodkowodnych. Apetycznym i prostym w przygotowaniu sposobem na obiad jest zapiekany pstrąg z sycącym nadzieniem serowo-ziołowym

Pstrąg faszerowany

Składniki:

  • 4 pstrągi świeże patroszone
  • 150 g sera Podlaskiego MSM Mońki
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • 3 łyżki świeżych posiekanych ziół (rozmaryn, szałwia, melisa, tymianek, natka pietruszki)
  • sól, pieprz i płatki chili do smaku
  • olej rzepakowy

Wykonanie:

Pstrągi umyć i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem a następnie odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Ser pokroić w paseczki, dodać posiekany czosnek i zioła, posiekane masło oraz płatki chili do smaku. Wszystko wymieszać. Powstałym farszem wypełnić pstrągi. Następnie natłuścić olejem i upiec w rozgrzanym do 180oC piekarniku na złoty kolor (około 25-30 minut).

Smacznego!

fot. MSM Mońki

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Jak postępować z agresją u dziecka?
Next post 7 elementów prawidłowej pielęgnacji włosów latem