Ptysie z serkiem, szynką i warzywami

Ptysie z serkiem, szynką i warzywami

0 0

Zapraszamy do wypróbowania niebanalnego przepisu na przepyszne ptysie z serkiem twarogowym

Ptysie z serkiem – składniki farszu:

• Śmietankowy serek twarogowy Cremetta 50g ( 2-3 sztuki )

• 1/2 czerwonej papryki

• 4-6 plasterków ulubionej szynki

• natka pietruszki

• sól

• pieprz

Sposób  przygotowania:

Serek przełóż do miseczki. Dodaj drobno pokrojoną paprykę, szynkę oraz natkę pietruszki. Wymieszaj składniki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Ptysie z serkiem – składniki:

• 250ml wody

• 90g masła

• 3 jajka

• 1 szklanka mąki

• 1 łyżeczka soli

Sposób  przygotowania:

Do rondelka wlej wodę i wrzucić pokrojone w kostkę masło. Postaw na ogniu, a następnie doprowadź do bardzo lekkiego wrzenia. Ściągnij rondel z ognia i dodaj mąkę. Energicznie mieszaj, aż do chwili, kiedy uzyskasz jednolitą masę. Odstaw do ostygnięcia. Wbij do ciasta jajka i dodaj sól. Całość miksuj do momentu uzyskania gładkiej masy. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego. Na papierze do pieczenia uformuj kuleczki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez 15 – 20 minut. Ostudzone ptysie natnij na dole i wypełnij farszem (z podanych proporcji powinno wyjść około 12-15 szt. niewielkich ptysi). Smacznego!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Domowe gofry dla małych i dużych
Next post 5 sposobów na zdrowe i ładne usta