Ricotta z bazyliowym pesto

Ricotta z bazyliowym pesto

0 0

Ricotta z bazyliowym pesto to niezwykle proste i oryginalne danie, które zaskoczy swoim delikatnym smakiem

Ricotta z bazyliowym pesto – składniki:

  • 250 g świeżego sera ricotta
  • 4 łyżki Ponti Pesto alla Genovese
  • 2 pory
  • 3 ziemniaki
  • 20 czarnych oliwek Serpis
  • pieprz i sól
  • oliwa z oliwek extra virgin Olitalia

Ricotta z bazyliowym pesto – sposób przygotowania:

Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z Pesto Ponti alla Genovese. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i  świeżo zmielonym pieprzem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Nowa metoda wspomagania płodności
Next post Sukienki midi na lato