Na pikniku sprawdzą się również potrawy, które uprzednio przyrządzimy w domu. Zdecydujmy się na takie, które zachowują swój smak bez względu na to, czy są podawane na ciepło, czy na zimno. Przedstawiamy przepis na rolki serowe z pieczywa tostowego!
Rolki serowe z pieczywa tostowego z dipem paprykowym
Składniki:
– 6 kromek pieczywa tostowego
– 12 plasterków sera Gouda MSM Mońki
– 1 świeża papryka czerwona
– 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
– 80 g pomidorów suszonych w oleju
– papryka chilli, sól do smaku
Przygotowanie:
Świeże pieczywo tostowe rozwałkować wałkiem na ok. 0,5 cm. Na każda kromkę położyć po dwa plasterki sera żółtego i ciasno zwinąć. Zgrillować z dwóch stron na patelni na złot kolor.
Przygotować dip: paprykę pokroić w cząstki i chwilę podsmażyć na oleju z pomidorów. Dodać paprykę chilli i doprawić solą do smaku. Zblendować na gładką masę, ostudzić i przelać do miseczek.
Smacznego!
fot. MSM Mońki
Average Rating