Rosół jak u mamy

Rosół jak u mamy

0 0

Na pytanie z czym kojarzy nam się smak domu, zgodnie odpowiadamy – z rosołem. Koniecznie przygotowanym przez mamę lub babcię

Składniki:

1 kura rosołowa (ok. 1,5 kg)

0,5 kg wołowiny rosołowej

4 l wody

300 g marchwi

200 g pietruszki

150 g selera

1 mały por

1 cebula

1 mały pęczek koperku

sól, sos sojowy jasny do smaku

1 opakowanie Makaronu Międzybrodzkiego Krajanka

3-4 gałązki natki pietruszki

Przygotowanie:

Kurę, wołowinę i obrane warzywa zalać w garnku zimną wodą, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu przez ok.1,5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat, dodać zwinięty sznurkiem koperek. Cebulę warto przed gotowaniem rosołu przypalić na ogniu, co poprawi aromat i kolor zupy. Rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym. Całość podawać z ugotowanym wg wskazówek na opakowaniu makaronem Krajanka. Gotowy rosół posypać na talerzu pokrojoną natką pietruszki.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Zupa z dyni z soczewicą
Next post Przepisy na rozgrzewające zupy