Zupka chińska – bohaterka skeczu kabaretu Ani Mru Mru tym razem wystąpi w roli półproduktu sałatki. Drugie wcielenie zupek „w 5 minut” również zalewa się wrzątkiem i czeka aż makaron napęcznieje
Składniki:
-3 opakowania zupek chińskich (łagodnych lub ostrych według uznania)
-mięso z kurczaka (pierś)
-papryka (nie może być konserwowa)
-puszka kukurydzy
-ogórek konserwowy
-4 jajka
-natka pietruszki
-majonez
Przygotowania:
Makron kruszymy, posypujemy przyprawami dołączonymi do zupek, zalewamy wrzątkiem i przykrywamy. Czekamy ok. 10 minut aż makaron napęcznieje. Makaron odcedzamy i studzimy. W tym czasie kroimy piersi w kostkę, przyprawiamy vegetą i podsmażamy. Paprykę, ogórki i jajka kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Na koniec dodajemy majonez.
Average Rating